$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"הבילד" חושף: הורו לשופטים להימנע מהוצאת צהובים בברזיל

לפי העיתון, יצאה הוראה לשופטים לוותר על כרטיסים במונדיאל כדי למנוע הרחקה של כוכבים בולטים. בגרמניה טוענים כי הדבר מוביל לפציעות ולזלזול מצד השחקנים ומדגישים את מקרה סוניגה-ניימאר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.07.14 - 16:17
Getting your Trinity Audio player ready...
הפציעה שלו היתה יכולה להימנע? לעולם לא נדע
הפציעה שלו היתה יכולה להימנע? לעולם לא נדע

האם אפשר היה למנוע את הפציעות של מספר כוכבים או לפחות לגרום לשחקנים לבצע פחות עבירות במהלך המונדיאל? על פי העיתון הגרמני 'בילד', ניתנה הוראה לשופטים שלא לשלוף כרטיסים כשהמטרה היא למנוע פגיעה בקצב המשחק ולמנוע הרחקה של כוכבים גדולים.

בבילד כבר מציינים כי פיפ"א תנסה להכחיש את המידע הזה, אבל בעיתון הגרמני מבטיחים כי מדובר בדיווחים אמינים. על פי הדיווח, מאסימו בוקטה, שאחראי על השופטים בפיפ"א, תידרך 25 שופטים לקראת הטורניר שינסו להימנע ככל שאפשר משליפת כרטיסים צהובים.

המהלך הזה גרם למספר שופטים להיזהר יותר משריקות וכרגע כמות הצהובים והאדומים שנשלפו במונדיאל הנוכחי נמוכה משמעותית מהממוצע בטורנירים האחרונים. בגרמניה מציינים כי המהלך הזה הוביל לכך שהשחקנים לא לוקחים ברצינות את השופטים והמשחק מאבד שליטה בשלב מוקדם.

כמו כן מציינים שם כי לא פחות מ-54 עבירות נעשו במפגש בין ברזיל לקולומביה כשנשלפו רק 4 כרטיסים צהובים. קחו למשל את סוניגה מקולומביה שביצע את העבירה הקשה על ניימאר (שבעצם גמרה עבור הכוכב את המונדיאל) ולא ראה אפילו כרטיס.

"חייבים ליצור איום ולתת אזהרה לשחקנים", מצוטט השופט הגרמני הרברט פאנדל, "אם הדברים נכונים, זה מאוד לא תקין". גם אורס מאייר, שופט לשעבר במונדיאל תומך בדעה הזו: "פיפ"א אחראית למה שקרה לניימאר. הרף לקבל כרטיס צהוב גבוה מדי".

כרגע למשל יש הכי מעט כרטיסים צהובים ב-28 שנים האחרונות במונדיאלים. אם ניקח את המונדיאל בדרום אפריקה אז נשלפו שם 17 אדומים ולא פחות מ-245 צהובים ואילו כעת יש רק 10 אדומים ו-168 צהובים.