$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

האיצטדיונים שיארחו את מונדיאל 2014

מריו עד מנאוס, מסאו פאולו עד ברזיליה. 12 המבנים שיהפנטו את העולם

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   03.06.14 - 12:40
Getting your Trinity Audio player ready...
מרקאנה, כאן יונף הגביע (gettyimages)
מרקאנה, כאן יונף הגביע (gettyimages)

מרקאנה, ריו דה ז'ניירו

היהלום שבכתר. המתקן המקורי היה האיצטדיון הגדול ביותר בעולם כשנבנה לרגל מונדיאל 1950. באותו מבנה תיכננו הברזילאים לחגוג את ההשלטות על הענף ובו נשבר ליבם בהפסד 2:1 לאורוגוואי במשחק המכריע של אותו טורניר מול כ-200 אלף צופים.

איצטדיון מרקאנה עבר לא מעט שיפוצים ושינויים ולקראת הטורניר הנוכחי נבנה מחדש כאיצטדיון של טבעת מושבים אחידה. הגג החדש מכסה למעלה מ-95% מהמושבים ועלות הפרויקט כולו הגיעה ל-350 מיליון יורו. שם ייערך הגמר.

ארנה סאו פאולו, סאו פאולו

האיצטדיון שנבחר לארח את משחק הפתיחה בין ברזיל לקרואטיה הביא גם בשורות פחות טובות למארגני הטורניר. חודשים ספורים לפני הפתיחה התמוטט מנוף במהלך התקנת היציע, הרג שני עובדים וגרם להרס רב. בפיפ"א נלחצו, אבל דאגו להבטיח: העבודות יושלמו רגע לפני תחילת המשחקים.

מאחר שפיפ"א דורשת לפחות איצטדיון עם 65 אלף מקומות למשחק הפתיחה, הותקנו במקום 19,800 מושבים זמניים שיוסרו בסיום 2014. עלות הבניה התקרבה למיליארד ריאל ברזילאי ויצרה למעלה מ-26 אלף משרות. משחק החנוכה החגיגי אירח שחקני עבר של קורינתיאנס, אחד המועדונים האהודים בברזיל, בו ריבלינו כבש פנדל משעשע לשערו שלו.

האיצטדיון הלאומי, ברזיליה

האיצטדיון שבנייתו המחודשת הפכה אותו לשני הכי יקר בעולם נקרא על שם שחקן שרבים רואים הברזילאי הגדול מכולם. מאנה גארינשה, המוכר יותר ברחבי תבל בתור גארינצ'ה, זכה עם הסלסאו בשני גביעי עולם (1958 ו-1962), אבל פיפ"א סרבה להשתמש בטורניר הנוכחי בשמו ככינוי לאיצטדיון.

בניית המתקן המקורי הושלמה ב-1974 והבנייה מחדש עלתה 900 מיליון דולר - פי 3 מהעלות המשוערת בתחילת הפרויקט. במשחק החנוכה המחודשת ניצחה ברזיל 0:3 את יפן במסגרת גביע הקונפדרציות. במקום כבר הספיקו גם להופיע ביונסה, ווייטסנייק ואירוסמית'.

ביירה ריו, פורטו אלגרה

איצטדיונה של אינטרנסיונל נפתח לראשונה ב-1969 בעזרתם של האוהדים, שסייעו בהובלת החומרים הדרושים, ושודרג במיוחד לרגל גביע העולם הנוכחי. במתחם יש גם כנסיה, אולמות אירועים, חנויות וברים. בסמוך נמצא פארקה ז'יגאנטה, מתחם ספורט הכולל בריכות, אולמות כושר, מגרשי כדורגל וטניס. החנוכה המחודשת נערכה רק באמצע פברואר.

ארנה דה באישאדה, קורטיבה

ארנה דה באישדה נבנתה בשכונת אגווה ורדה (מים ירוקים) בעיר קוריטיבה שבמדינת פראנה בדרום ברזיל. על אותו השטח, שהיה בעבר בשליטת הצבא, נחנך מגרש כבר ב-1914 ועשרים שנה לאחר מכן זכה האיצטדיון לשמו הרשמי.

האיצטדיון בקוריטיבה, שלא שימש לאירוח משחקים במונדיאל 1950, עבר מספר שיפוצים והעבודות לקראת הטורניר הנוכחי נחלו לא מעט תסכולים ואכזבות. מזכ"ל פיפ"א העביר ביקורת בוטה ואיים שהאירוח יילקח מהעיר הדרומית, אבל האיום לא מומש.

מינייראו, בלו הוריזונטה

האיצטדיון הגדול ביותר במדינת מינאס ז'ראייס בברזיל הכיל בשיאו 132,834 צופים, שהגיעו לגמר הליגה המקומית ב-1997. מתוך אותה כמות אדירה, 56,618 היו נשים וילדים שכלל לא שילמו.

העיר בלו הוריזונטה, שאוכלוסייתה מונה מעל לשני מיליון תושבים, תארח גם משחקים מטורניר הכדורגל של המשחקים האולימפיים ב-2016. המינייראו עבר שיפוץ נרחב החל מ-2010 ותכולתו צומצמה משמעותית לקראת הטורניר הנוכחי.

ארנה פנטנאל, קויאבה

איצטדיון חדש שנחנך רק ב-26 באפריל ובנייתו עלתה כ-210 מיליון דולרים. הפרויקט סבל מעיכובים רבים ומהרמות גבה לא מעטות, מאחר שמדובר בעיר שולית יחסית שממוקמת במדינת מאטו גרוסו. כינויו של האיצטדיון ניתן על שם איזור הפנטנאל, שטח ביצות עצום שגודלו בערך פי 8 משטחה של מדינת ישראל ומכיל מגוון עצום של מינים מעולם החי והצומח.

ארנה פונטה נובה, סלבדור

חברת איטאיפאבה שילמה כמאה מיליון דולרים כדי להעניק את שמה לאיצטדיון עד 2023. סלבדור היא העיר השלישית הכי מאוכלסת בברזיל וסבלה בשנים האחרונות מעליה משמעותית של שיעורי הפשיעה, מצב שהוביל את נשיאת המדינה דילמה רוסף להזרים לאיזור אלפי חיילים חודשים ספורים לפני המונדיאל. במאי 2013 קרס חלק מהגג כתוצאה מעומס בגלל הגשמים הכבדים, אבל המבנה תוקן במהרה.

ארנה פרנמבוקו, רסיפה

איצטדיון חדש שהוקם לקראת הטורניר בפרברים המערביים של רסיפה, איזור המאכלס כמעט 4 מיליון תושבים. במתקן עצמו תיבנה תחנת כוח סולארית, שתהפוך את אור השמש לחשמל עבור כ-6,000 אנשים בסביבה ותפעיל את המערכות במבנה.

המתקן החדיש נבנה במספר שלבים ואמור לכלול בסופו של דבר קמפוס של האוניברסיטה, אולם סגור, מלון, מרכז כנסים, מרכז מסחרי, מסעדות ואולמות קולנוע. נאוטיקו, אחת משלוש הקבוצות הבכירות בעיר, תארח את משחקיה בארנה.

ארנה דאס דונאס, נטאל

איצטדיון חדש שנבנה בעיר החוף שבצפון-מזרח ברזיל. האדריכל שתיכנן את המבנה, כריסטופר לי, כינה אותו (באובייקטיביות) "האיצטדיון המושלם ביותר בדרום אמריקה". הוא נבנה על מתחם בו שכן איצטדיון משאדאו, שנהרס ב-2011, ויכלול מרכז קניות, בנייני מסחר, מלונות ואגם מלאכותי.

קסטלאו, פורטלזה

האיצטדיון הרשמי של מדינת סיארה נקרא על שם המושל מ-1966 עד 1971. בתחילת שנות השמונים נרשמה במתקן תפוסת שיא של 118,496 בניצחון של נבחרת ברזיל על אורוגוואי. בתחילת המילניום החל גל שיפוצים במקום, שחולק לשלושה שלבים.

קסטלאו נסגר במרס 2011 לצורך שיפוצים לקראת המונדיאל ונפתח מחדש בדצמבר 2012 - האיצטדיון הראשון שהיה מוכן לקראת גביע העולם 2014. מאז הופיעו במקום פול מקארטני, ביונסה ואלטון ג'ון.

ארנה אמזוניה, מנאוס

איצטדיון חדש בעיר השוכנת בליבו של ג'ונגל האמזונס בצפון מערב ברזיל. עיכובים איימו על השלמת הבניה, אבל המתקן נחנך בסופו של דבר בתחילת חודש מרס במשחק גביע בין נסיונל ורמו מצפון המדינה.